Zlínský kraj hledá další využití pro pozemky ve Zlíně-Malenovicích

29. březen 2022 13:47

Zlínský kraj se chce dohodnout se společností Unimex Group na dalším využití pozemků ve Zlíně-Malenovicích, které měly původně sloužit k výstavbě nové nemocnice. Firma Unimex Group totiž prodala pozemky kraji pouze za účelem výstavby zdravotnického zařízení.

Zlínský kraj se chce vyvázat z podmínek kupní smlouvy o prodeji pozemků ve Zlíně-Malenovicích. Společnost Unimex Group prodala pozemky za bývalého vedení kraje pod podmínkou výstavby nové nemocnice. Kraji, který nemocnici pod novým vedením stavět nechce, teď proto hrozí pokuta. Podle hejtmana Radima Holiše z hnutí ANO proběhlo několik jednání se zástupci firmy o nových podmínkách. Kraj odeslal společnosti návrh nové dohody a čeká na odpověd.

Konkrétní záměr na využití pozemků zatím není jasný. Kraj si podle hejtmana nechal zjistit, z jaké části by mohl plochu využít k bydlení nebo pro sociální zařízení. Konkrétní návrhy by pak měly vzejít od nově zřízené komise Zlínského kraje, která za tímto účelem vznikla začátkem března.

Čtěte také

S tímto postupem byli v minulých dnech seznámeni i všichni radní Zlínského kraje, to potvrdila i náměstkyně hejtmana Hana Ančincová z Pirátské strany. Dlouhodobě proti krokům současného vedení jsou opoziční zastupitelé z hnutí STAN a KDU-ČSL, kteří podporují výstavbu nové nemocnice na zelené louce.

Smlouvy o prodeji pozemků uzavíral bývalý hejtman Jiří Čunek z KDU-ČSL, který dlouhodobě propaguje výstavbu nové nemocnice a kritizuje kroky současného vedení.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související