Ženy hledaly na seznamce lásku. Místo toho jim muž ze Zlína vyhrožoval, že je zničí a připraví o děti

13. únor 2020 16:16

Zlínští policisté stíhají sedmačtyřicetiletého muže ze Zlína. Za vyhrožování ženám na seznamce mu hrozí trest ve výši až čtyř roků ve vězení.

Policisté stíhají sedmačtyřicetiletého muže ze Zlína, který podle jejich zjištění vyhrožoval minimálně třem ženám, s nimiž se seznámil na internetové seznamce. Za vydírání a nebezpečné vyhrožování mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až čtyřleté vězení.

Obviněný ženám vyhrožoval, že je zničí, připraví o děti nebo o práci či zveřejní jejich intimní fotografie.
Monika Kozumplíková, mluvčí PČR Zlín

„Obviněný ženám vyhrožoval, že je zničí, připraví o děti nebo o práci či zveřejní jejich intimní fotografie,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Případem se kriminalisté zabývají od loňského července. Čtyřiačtyřicetiletá žena tehdy policii oznámila, že se na internetové seznamce seznámila s mužem ze Zlína a následně spolu komunikovali přes e-mail.

„Po dvou dnech začal muž ženě psát nevhodné zprávy, proto s ním chtěla komunikaci ukončit. Muž však zareagoval neadekvátně dané situaci a začal ženě vyhrožovat zničením jejích dětí a tím, že ji připraví o práci. Za čtyři dny jí zaslal 20 e-mailů,“ uvedla mluvčí.

Čtěte také

Policisté poté přišli na to, kdo je majitelem e-mailové schránky, prostudovali její obsah a odhalili totožnost pisatele.

„Zjistili, že oznamovatelka zřejmě nebyla jediná, která se stala obětí vyhrožování a vydírání. Kriminalisté oslovili také ostatní ženy, protože jejich komunikace s mužem vykazovala známky protiprávního jednání ze strany obviněného muže. Podezření se potvrdilo u dalších dvou žen, jedné z Uherskohradišťska a druhé z Brna,“ uvedla Kozumplíková.

Za tu dobu se seznámil s desítkami žen středního věku a vedl si o tom podrobnou evidenci včetně jejich jmen, příjmení, telefonního čísla či bydliště.
Monika Kozumplíková, mluvčí PČR Zlín

Muž byl podle policie na internetové seznamce zaregistrovaný několik let. „Za tu dobu se seznámil s desítkami žen středního věku a vedl si o tom podrobnou evidenci včetně jejich jmen, příjmení, telefonního čísla či bydliště. Vážný vztah nehledal. S některými z nich se setkal či setkával pravidelně,“ uvedla mluvčí.

„Podle svých slov si muž neuvědomoval, že vyhrožování ženám je již za hranou zákona. Ke všemu, co mu kriminalisté kladou za vinu, se přiznal a vyjádřil nad svým počínáním lítost,“ doplnila Kozumplíková. Muž má podle zjištění policistů v rejstříku trestů pět záznamů, týkaly se hospodářské kriminality.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související