Železničáři chtějí obnovit výpravní budovu na vlakovém nádraží ve Valašském Meziříčí

Výpravní budova vlakového nádraží by po rekonstrukci měla sloužit zároveň jako dopravní terminál. Město plánuje i proměnu přednádražního prostoru.

Vlakové nádraží ve Valašském Meziříčí čeká obnova. Vedení města o tom informovalo na společné schůzce se zástupci Správy železniční dopravní cesty. Nádraží podle nich dostane do pěti let nová nástupiště, delší podchod a taky parkoviště.

Zda půjde současná výpravní budova k zemi, nebo ji železničáři opraví, není zatím jasné. Demolice budovy by umožnila snadnější napojení na dopravní terminál, který plánuje meziříčská radnice.

Čtěte také

„My to děláme variantně, to co bude ekonomicky a provozně vhodnější, to bude realizováno. Pokládáme za důležitější vybudování nové výpravní budovy, která by sloužila současně i jako dopravní terminál pro město,“ potvrzuje za Správu železniční dopravní cesty Miroslav Bocák.

Podle starosty Valašského Meziříčí Roberta Stržínka z Hnutí ANO se chystá také proměna prostoru před nádražím. „Chceme rozjet urbanistickou soutěž na využití prostor areálu bývalé Křižanovy vily, kde má město téměř tři hektary pozemků,“ uvedl starosta.

Práce na vlakovém nádraží ve Valašském Meziříčí by mohly začít v roce 2024.

autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související