Vsetínské nádraží v novém. Práce na rekonstrukci začnou už v příštím roce

20. leden 2020 15:25

Správa železniční dopravní cesty a město Vsetín pokračují s přípravou projektu na opravu vsetínského nádraží a přednádraží. Stavba by měla začít příští rok.

Příprava přestavby vsetínského nádraží a přednádraží pokračuje. Správa železniční a dopravní cesty dá na opravy nádraží asi dvě miliardy korun. Opraví úsek od vsetínské místní části Rybníky až po Valašskou Polanku. Do obnovy okolí nádraží se pak pustí město.

Čtěte také

Aktuálně připravuje soutěž na zadání projektové dokumentace pro stavební povolní. Kdy se začne stavět, upřesňuje vsetínský starosta Jiří Růžička z KDU-ČSL.

„Pravděpodobně ty práce začnou v průběhu roku 2021 u Ústí u Vsetína. Vsetín jako takový by mohl být řešen od druhé poloviny téhož roku plus další léta, kdy předpokládáme masivní stavební činnost nejen na tom nádraží a železničních objektech, ale samozřejmě i ten přednádražní prostor a prostor za nádražím,“ uvedl pro Český rozhlas Zlín starosta Jiří Růžička.

Město počítá v přednádraží s investicí stovek milionů korun, bude stavět chodníky, veřejné osvětlení a počítá také se stavbou autobusového terminálu, který se s vlakovým nádražím v budoucnu propojí.

autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související