Stavba železnice do Zlína se odkládá, chátrající nádraží se přestaví podle plánu. Začne se už příští rok

2. říjen 2019 07:11

Výstavba nového dopravního terminálu ve Zlíně by měla začít podle plánu. Zdržení modernizace železniční trati z Otrokovic do Vizovic by nemělo mít na zahájení prací vliv.

Město Zlín plánuje už v příštím roce zahájit stavbu nového dopravního terminálu. Ta úzce souvisí modernizací železniční trati z Otrokovic do Vizovic, která se ovšem o dva roky odsouvá.

Problémy jsou jak s výkupy pozemků, tak s umístěním přejezdů. Stavba za více než 11 miliard korun potrvá zhruba čtyři roky

Město chce ale začít budovat dopravní terminál už příští rok. „Řešíme naše dopravní stavby, terminál bude včas,“ uvedl primátor Jiří Korec z ANO. Podle něj zpoždění výstavby trati neovlivní ani čerpání peněz od státu.

Náklady na terminál se odhadují na 900 milionů korun.

Terminál by měl stát v prostoru současného autobusového nádraží, kde vniknou tři nové objekty, výpravní budova vlakového nádraží s parkovištěm, budova autobusového nádraží a komerční objekt.

Počítá se například se zelení na střeše, akumulačními nádržemi na zachytávání dešťové vody či zádržnými systémy v kanalizaci. Na výpravní budově by mělo být parkoviště čítající pět pater.

Spustit audio

Související