Žačky z Kunovic si zkusily práci za mikrofonem: V Českém rozhlasu Zlín natáčely komentáře k projektu Příběhy našich sousedů

Do Českého rozhlasu Zlín zavítaly žačky základní školy v Kunovicích na Uherskohradišťsku. Nahlédly do práce rozhlasáků, ale samy se i postavily za mikrofon.

Chodily děti tady u nás za války do školy? Jaké to bylo, když se musely třeba schovávat do sklepa? Na to všechno se ptaly žačky základní školy U Pálenice z Kunovic na Uherskohradišťsku jedné z obyvatelek jejich města a své povídání natočily pro projekt organizace Post Bellum s názvem Příběhy našich sousedů. Děti se tak jedinečným způsobem učí porozumět historii a seznámit se s osudy lidí ve svém okolí.

Svůj záznam pak přišly zpracovat do Českého rozhlasu Zlín, který se už od počátku své existence na projektu podílí. Zkusily si tak práci rozhlasových moderátorů. Nabízíme reportáž o tom, jak to zvládly.

Žačky ZŠ U Pálenice v Kunovicích po natáčení projektu Příběhy našich sousedů v Českém rozhlasu Zlín

Zajímají vás Příběhy našich sousedů? Žáci ze Základní školy U Pálenice v Kunovicích na Uherskohradišťsku a devět dalších žákovských týmů je představí veřejnosti na závěrečném odpoledni projektu 7. března 2024 ve Společensko-kulturním centru ve Starém Městě.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.