Začíná oprava silnice mezi Uherským Hradištěm a Bílovicemi. Řidiči tu musí až do roku 2026 počítat s omezeními

5. březen 2024 15:04
Zprávy ze Zlínska

Stavbaři 6. března zahájili přípravné práce před opravou silnice mezi Uherským Hradištěm a Bílovicemi. Po frekventované spojnici se Zlínem denně projede asi 9000 vozidel.

6. března začaly přípravné práce k opravě silnice II/497 mezi Uherským Hradištěm a Bílovicemi. 2,5 kilometru dlouhý úsek silnice se začne opravovat 18. března.

Stavební práce budou rozděleny na dva úseky. Podle Radka Berecky z Ředitelství silnic Zlínského kraje mají silničáři v letošním roce v plánu opravit úsek od konce Uherského Hradiště až za první odbočku na Kněžpole, kde je křižovatka ve tvaru T. Tady by částečná uzavírka měla trvat do 30. listopadu 2024. V příštím roce (2025) přiblížně od března (dle počasí) se bude dělat úsek směrem k Bílovicím.

Po většinu času bude na silnici kyvadlový provoz řízený semafory. Pro nákladní vozidla nad 7,5 tuny bude platit objízdná trasa přes Kunovice, Uherský Brod a Biskupice do Bohuslavic, kde se opět napojí na silnici z Uherského Hradiště do Zlína. 

Práce jsou plánovány s přestávkami na 30 měsíců – měly by skončit v roce 2026, cena oprav je přibližně 264 miliónů korun. Důvodem, proč práce potrvají tak dlouho, je to, že nepůjde pouze o klasickou opravu vozovky. Zčásti se bude silnice rozšiřovat a také překládat. Nejvíce se posune křižovatka se silnicemi třetí třídy z Kněžpole a z Mistřic - konkrétně o 15 metrů směrem na Kněžpole. 

Informace pro motoristy o významných dopravních stavbách a rekonstrukcích komunikací ve Zlínském kraji najdete ZDE.

Spustit audio

Související