Ve Valašském Meziříčí čekají řidiče od jara dopravní zácpy. Provoz tu omezí opravy a stavby silnic

30. leden 2024 16:29

S velkými komplikacemi musí od jara 2024 počítat řidiči ve Valašském Meziříčí. Ředitelství silnic a dálnic chystá na průtahu městem několik velkých oprav.

Uzavírka průtahu městem, rozsáhlá oprava mostu a také stavba Palačovské spojky, která napojí Valašsko na dálniční síť. Tři velké investice omezí od jara 2024 až do roku 2026 průjezd Valašským Meziříčím.

Jak uvádí starosta města Robert Stržínek z hnutí ANO, i když jsou naplánovány objízdné trasy, zcela jistě se budou tvořit kolony. Největším místním kruhovým objezdem totiž běžně denně projede až 20 tisíc aut.

Kdy a jaké stavební úpravy nebo stavby budou probíhat

V roce 2024 se bude jednat o první etapu opravy povrchu vozovky průtahu od okružní křižovatky u Tesca po takzvaný turbokruháč, tedy křižovatku s ulicí Rožnovská v délce 500 metrů. Druhý úsek dlouhý 1,5 kilometru se nachází mezi ulicí U nemocnice a železničním přejezdem na Drážkách. K opravě povrchu by mělo dojít v termínu červenec – srpen, případně srpen – září. Provoz bude v opravovaných úsecích řízen kyvadlově.

Informace pro motoristy o významných dopravních stavbách a rekonstrukcích komunikací ve Zlínském kraji najdete ZDE.

V roce 2025 opraví ŘSD zbývající část průtahu městem v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Rožnovská a U Nemocnice. Zároveň se budou muset řidiči připravit na ještě jedno významnější dopravní omezení. Jak uvedl ředitel zlínské správy ŘSD Karel Chudárek, po celou stavební sezonu, tedy zhruba od března do listopadu 2025, bude uzavřen most přes Rožnovskou Bečvu, který je také součástí průtahu. Důvodem je jeho kompletní rekonstrukce, která bude spočívat v odstranění celé mostovky a vybudování zcela nové. Zde bude doprava řešena objízdnými trasami.

Vyznačení uzavírek v mapách najdou lidé na webových stránkách města Valašské Meziříčí.

Od kdy a jak omezí místní dopravu oprava křižovatky v Zašové? A kdy se Valašské Meziříčí dočká desetiletí slibovaného obchvatu? Poslechněte si v souhrnu redaktorky Českého rozhlasu Zlín Gabriely Hykl.

autoři: Gabriela Hykl , Růžena Vorlová | zdroj: město Valašské Meziříčí
Spustit audio

Související