Páteřní cyklostezku mezi Uherským Hradištěm a Otrokovicemi přeruší u Napajedel stavba dálničního mostu

23. listopad 2023 12:36

Stavba dalšího dílčího úseku dálnice D55 u Napajedel, mostu přes řeku Moravu, si vyžádá uzavírku cyklostezky mezi Napajedly a Otrokovicemi. Od 27. listopadu 2023 bude uzavřen průchod pod mostem pro cyklisty i chodce. 

Frekventovanou cyklostezku mezi Uherským Hradištěm a Otrokovicemi přeruší u Napajedel na Zlínsku stavba dálničního mostu. Konkrétně bude uzavřen průchod pod mostem pro cyklisty i chodce. Uzavírka potrvá až do dokončení stavby v roce 2025.

Zejména pro cyklisty to znamená značné komplikace. Podle ředitele Správy Zlín ŘSD Karla Chudárka i podle nezávislého starosty Napajedel Roberta Podlase, zvoleného za Napajedelské fórum a ANO, se ani po několika dlouhých jednáních nepodařilo najít technické a ekonomicky výhodné řešení průjezdu staveništěm.

Bude tak vyznačena objížďka, která zčásti povede i přímo po silnici první třídy mezi Napajedly a Otrokovicemi. Konkrétně to bude z Napajedel ulicí Dr. Beneše přes nový nadjezd nad dálnicí D55 a okružní křižovatku na silnici I/55, dále přes kvítkovickou křižovatku k nákupnímu centru Kaufland, kde se napojí na stávající cyklostezku.

Kvůli stavbě dálničního úseku u Napajedel v délce 0,5 km je již uzavřen také nájezd na dálnici D55 ve směru z Uherského Hradiště. „Ten jsme již odstranili a po dokončení stavby mostu vybudujeme nové napojení na silnici I/55,“ doplnil Chudárek.

Napajedla, stavba mostu, objížďka 10/2023

U Napajedel vzniká ocelový jednopolový most, jehož nosná konstrukce bude společná pro oba směry budoucí dálnice. ŘSD staví most v předstihu před dálničním úsekem mezi Napajedly a Babicemi, aby byl co nejdříve ukončen stav, kdy musí řidiči sjíždět z dálnice přes kruhový objezd u čerpací stanice, kde se zejména ve špičkových časech tvoří kolony. Nový most přes řeku Moravu bude zprovozněn v roce 2025.

autor: Blanka Kovandová
Spustit audio

Související