Za nákup lístku ve vlaku Arrivy ve Zlínském kraji se bude platit

28. únor 2020 10:36

Společnost Arriva upraví od neděle 1. března v osobních vlacích ve Zlínském kraji odbavení cestujících. Ve vlaku se bude připlácet 40 korun.

Ve stanicích, ve kterých je před odjezdem vlaku otevřená pokladna, si u ní cestující budou muset předem koupit jízdenku. „Při nákupu až u stevarda ve vlaku společnost zavádí manipulační příplatek 40 korun,“ informoval mluvčí společnosti Jan Holub.

Od března tak zavádíme přirážku za nákup ve vlaku v případech, kdy si cestující mohl koupit jízdenku v pokladně.
Jiří Nálevka, ředitel společnosti Arriva vlaky

Firma Arriva vlaky zajišťuje od loňského 15. prosince veřejnou dopravu na několika tratích ve Zlínském kraji. Zahájení provozu provázely potíže s odbavovacím systémem nebo zpoždění, Zlínský kraj za to společnosti vyměřil pokutu 690 tisíc korun.

„V některých stanicích jsme otevřeli pokladny a naším cílem je, aby si cestující kupoval jízdenku tam, a ne ve vlaku. Od března tak zavádíme přirážku za nákup ve vlaku v případech, kdy si cestující mohl koupit jízdenku v pokladně,“ uvedl ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka.

Čtěte také

Manipulační přirážka se nebude týkat například držitelů průkazů ZTP a ZTP/P nebo cestujícího, který přestupuje z vlaku jiného dopravce a pro předchozí úsek cesty se prokáže jízdním dokladem v tarifu předchozího dopravce.

Pokladny budou otevřeny ve stanicích v Bylnici, Horní Lidči, Kunovicích, Luhačovicích, ve Starém Městě u Uherského Hradiště, Uherském Hradišti, Uherském Brodě, Valašském Meziříčí nebo ve Vsetíně. Pokud budou pokladny uzavřeny, manipulační příplatek cestující neplatí.

„Naši stevardi budou cestující ve vlacích upozorňovat, že v jejich nástupní stanici je otevřena pokladna a že si mohou koupit jízdenku předem a bez přirážky tam. K cestujícím budeme vstřícní a ze začátku budeme nové podmínky vysvětlovat,“ uvedl Nálevka.

Jízdenku na osobní vlaky Arrivy v kraji je možné koupit i v e-shopu společnosti, není možné ji však využít i ve vlacích jiného drážního dopravce.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související