Z dozorčí rady krajské nemocnice odchází zlínský primátor

1. únor 2022 12:52

Radní zvolili nové členy dozorčí rady Krajské nemocnice T. Bati. Nově tam bude její bývalý šéf Michala Filip a krajský zastupitel Jaromír Bernátek, v radě nadále nebudou zlínský primátor Jiří Korec a krajský zastupitel Milan Plesar.

Rada Zlínského kraje v pozici jediného akcionáře čtyř krajských nemocnic v pondělí 31. ledna 2022 rozhodla o personální změně v dozorčí radě Krajské nemocnice T. Bati, a. s..

Čtěte také

Všichni dosavadní členové dozorčí rady KNTB, s výjimkou členů volených zaměstnanci, byli radními odvoláni. Politické kluby pak byly vyzvány k předložení nominací nových členů. Zvoleni do funkce člena dozorčí rady KNTB s účinností od 1. 2. 2022 byli nově Michal Filip z ANO a Jaromír Bernátek z Trikolóry, kteří nahradili zlínského primátora Jiřího Korce z ANO a krajského zastupitele Milana Plesara ze Starostů a nezávislých. Opětovně byli do funkce zvoleni Jiří Čunek, Miroslav Hladík, Milena Kovaříková a Vratislav Krejčíř. Tři členové volení zaměstnanci Vladimír Kojecký, Hana Filimošinová a Martina Hvozdenská ve funkcích zůstávají beze změny.

Jde o další změnu ve vedení zlínské nemocnice, minulý týden v čele nemocnice stanul Jan Hrdý z ODS.

„Po změnách v představenstvu nemocnice, které jsme posílili manažersky s důrazem na plánované investice, jsme se rozhodli upravit také složení dozorčí rady a doplnit ji o dvě pozice z řad erudovaných lékařů,“ vysvětlil hejtman Radim Holiš.

Členové dozorčí rady:

- Doc. MUDr. Michal Filip
- MUDr. Jaromír Bernátek
- Jiří Čunek
- Ing. Miroslav Hladík
- Mgr. Milena Kovaříková
- Vratislav Krejčíř
- MUDr. Vladimír Kojecký
- Ph.D., Hana Filimošinová
- Martina Hvozdenská

autoři: Tomáš Fránek , Růžena Vorlová | zdroj: Krajský úřad Zlínského kraje
Spustit audio

Související