Hokejoví fanoušci Zlína požadují rezignaci vedení klubu, hrozí bojkotem

31. leden 2022 15:59

Takřka patnáct stovek lidí už podepsalo internetovou petici žádající rezignaci vedení zlínského hokejového klubu.

Čtěte také

Zlínští hokejisté sice vyhráli dvě poslední extraligová utkání, dál jsou ale s odstupem na posledním místě extraligové tabulky. Fanoušci hokejových Beranů na základě toho iniciovali vznik petice.

Autoři petice požadují co nejrychlejší odstoupení vedení posledního klubu extraligové tabulky, kterému akutně hrozí sestup o soutěž níž. Konkrétně si přejí konec tříčlenné rady jednatelů a také chtějí zrušit pozici prezidenta klubu, kterou zastává zlínský primátor Jiří Korec z hnutí ANO, město je totiž největší akcionář klubu. Korec poslal Českému rozhlasu reakci na požadavky autorů petici prostřednictvím textové zprávy. Upozorňuje v ní, že nejvyšší vedení klubu zajistilo ekonomickou stabilitu. Jednatelé ani on jako prezident klubu nezasahují do sportovního úseku. 

On-line petici podepsalo takřka patnáct set lidí. Část z nich se před nedělním zápasem proti brněnské Kometě sešla také na protestním pochodu městem. „Nebudeme se zúčastňovat domácích zápasů, nebudeme aktivně fandit,“ odpověděl zástupce fanoušků Miroslav Bednařík na otázku, co se bude dít, když klubové vedení na petici nezareaguje.

Aktuální dění kolem zlínského hokeje shrnuje redaktor David Nekvinda v reportáži.

Spustit audio

Související