Michal Filip končí ve vedení zlínské nemocnice, nahradí ho Jan Hrdý

24. leden 2022 15:55

Novým předsedou představenstva Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně bude dosavadní člen představenstva Uherskohradišťské nemocnice Jan Hrdý. Na mimořádném brífinku to oznámil hejtman Radim Holiš z hnutí ANO.

24. ledna 2022 rozhodla Rada Zlínského kraje o tom, že Krajskou nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně povede od prvního února 2022 Jan Hrdý. Ten doposud působí jako člen představenstva nemocnice v Uherském Hradišti a místostarosta Uherského Brodu za ODS.

Podle hejtmana Radima Holiše z hnutí ANO současný předseda představenstva zlínské nemocnice Michal Filip dosáhl maxima v oblasti stabilizace personálu a financí. Na stavební rozvoj krajské nemocnice potřebuje hejtmanství specialistu jiného zaměření. Důvodem personální změny jsou plánované rozsáhlé investice ve zlínské nemocnici. Jan Hrdý má ve své dosavadní funkci člena představenstva UHN na starosti oblast provozu, obchodu, řízení projektů a právě investic.

Ing. Jan Hrdý, člen představenstva nemocnice v Uherském Hradišti a místostarosta Uherského Brodu za ODS

Sám Filip připustil, že investice a stavební činnost nejsou jeho silnou stránkou. V nemocnici bude nadále působit jako lékař. 

Spustit audio

Související