V Uherském Hradišti chodil městem velbloud, začala totiž Tříkrálová sbírka

3. leden 2022 15:09

I letos se po celé České republice koná po Novém roce Tříkrálová sbírka. V Uherském Hradišti ji zahájili 3. ledna tradičním průvodem s jezdci na koních a velbloudem.

Začala tradiční Tříkrálová sbírka, ve které můžou lidé finančně přispívat na pomoc sociálně slabým. Sbírka bude letos formou tradiční koledy, při které budou platit pouze aktuální koronavirová omezení, tedy desinfekce rukou a nošení roušek. Koledníkům je doporučeno nevstupovat do navštěvovaných domů a venkovní koledu provádět s doporučeným odstupem.

Koledníci budou opět tři lidé, většinou děti v doprovodu dospělého. Budou vybaveni kasičkou a průkazkami koledníka. Pokud někoho nezastihnou tříkráloví koledníci doma, přispět můžete také do statických kasiček, které jsou například na úřadech, v kostelech či obchodech. Stejně jako v loňském roce je možno darovat peníze do Tříkrálové sbírky i prostřednictvím internetu nebo dárcovské DMS.

Tříkráloví koledníci začali v celém Česku obcházet domácnosti už od 1. ledna, sbírka potrvá do 16. ledna. Výtěžek charita použije na pomoc lidem v nouzi.

V Uherském Hradišti zahájil Tříkrálovou sbírku průvod s velbloudem

Tříkrálová sbírka začala 3. ledna 2022 také v Uherském Hradišti a zahájil ji tradičně průvod s jezdci na koních a velbloudem. Ten vyšel od sídla hradišťské charity na Masarykovo náměstí ve 14 hodin.

Na Uherskohradišťsku bude domácnosti obcházet zhruba 400 skupinek koledníků, což je podobný počet jako před pandemií. Letošní sbírka v tomto regionu Domácí hospic Antonínek, obnovu vozového parku pro terénní služby a část výtěžku půjde také na přímou pomoc lidem, kteří se ocitli v nouzi.

Těmto osobám bude směřovaná pomoc i na Zlínsku. Tam část výtěžku věnují i nemocnici milosrdných bratří ve Vizovicích a podpoří také letní pobyty dětí a mládeže se spinální svalovou atrofií.

Spustit audio

Související