V hyperbarické komoře nedokážete spočítat, kolik je sedm krát osm, říká moderátor naučných pořadů Vladimír Kořen

Hostem pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka byl moderátor, novinář a také učitel a popularizátor vědy Vladimír Kořen. Můžete ho znát nejen z oblíbeného pořadu Zázraky přírody.

Vladimír Kořen vlastně nikdy nevěděl, čím by chtěl být. Vystudoval žurnalistiku a už na vysoké škole začal pracovat v České televizi. Poté, co zde prošel více pracovními pozicemi a pracovišti, mu nabídli, aby se věnoval moderování nějaké oblasti. A on si vybral právě vědu. Bylo to v době, kdy ještě neexistovala vědecká redakce.

 „Každý vědec je objevitel světů, do kterých ještě nikdo nevkročil,“ říká o lidech, se kterými se při své práci setkává. Vědci podle něj nejsou jen vážní a zadumaní lidé, ale je mezi nimi i spousta vtipálků, kteří si dělají naschvály a umí si život zpříjemnit spoustou fórků.

Vladimír Kořen je také učitelem na druhém stupni základní školy v Říčanech a své televizí natáčené pokusy používá i ve výuce. „Kde jinde by moji žáci viděli, jak jejich učitel v hyperbarické komoře nedokáže spočítat, kolik je sedm krát osm,“ směje se při odpovědi na otázku, jestli se jeho žáci dívají na pořady, ve kterých účinkuje.

Poslechněte si celý rozhovor s Vladimírem Kořenem, který povídání umí okořenit spoustou ‚veselých příhod z natáčení‘.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související