V Brumově se srazily vlaky. Tři lidé se zranili.

4. prosinec 2017
Zprávy ze Zlínska

V železniční stanici Brumov-Bylnice na Zlínsku se dnes po poledni srazil osobní vlak s posunující soupravou. Podle mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříkové jsou na místě tři zranění, z toho jeden je zraněný těžce a dva lidé lehce.

U nehody zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Třiačtyřicetiletá žena je zraněna těžce, dva muži ve věku čtyřiatřicet a jednapadesát let jsou zraněni lehce, sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Podle lékaře krajské záchranné zdravotnické služby Doriána Pfeifera převezly sanitky všechny tři zraněné do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Vlak se srazil se soupravou, která se pohybovala v nádraží, uvedl Drápal. Podle webu Českých drah (ČD) je provoz na trati Horní Lideč - Bylnice v místě zastaven.

Dopravce zajišťuje pro cestující náhradní autobusovou dopravu. Omezení by mělo trvat do 18:00.

Jak uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková, do stojící posunující soupravy narazil osobní vlak vjíždějící do stanice.

"Vlak jel bez cestujících, při srážce však utrpěli zranění strojvedoucí souprav a průvodčí," uvedla mluvčí. Podle Javoříkové po střetu vykolejila jedna náprava osobního vlaku. Na místo nehody proto míří drážní hasiči, kteří by měli soupravu vrátit zpět na koleje.

Spustit audio