Ve zlínské zoo otevřeli nejdelší voliéru v České republice. Je určena pro supy, budou v ní žít ale i další ptáci a zvířata

7. srpen 2023 16:42
Zprávy ze Zlínska

Ve zlínské zoo otevřeli novou expozici s názvem Gora Ark. První den si v ní supi před zraky návštěvníků pochutnali na dvou jehňatech

Ve zlínské zoologické zahradě 6. srpna 2023 otevřeli novou expozici pro supy. Podle vedení zahrady jde o nejdelší voliéru v Česku. Na délku má 80 metrů a její vybudování stálo přes 40 milionů korun.

Čtěte také

Společně v ní žije zatím pět druhů afrických supů, celkem 21 jedinců. Podle ředitele zoo Romana Horského plánují tuto expozici jako smíšenou, společně se supy tu tedy budou i například zoborožci nebo damani.

Pro návštěvníky je přímo ve voliéře vybudována krytá tribuna, ze které je možné pozorovat supy jako v běžné přírodě. Jednoznačně největším tahákem celého slavnostního otevření bylo první krmení. Jak uvedla vedoucí chovatelka ptáků ve zlínské zoo Pavla Knápková, připravili pro ně dvě jehňata a supi se o ně podělili tak, jako v běžné přírodě. 

Voliéra pro supy není poslední novinkou zlínské zoo v letošním roce. Už na podzim tady otevřou expozici Kerala s voliérou pro asijské ptáky a brlohem pro medvědy.

Spustit audio

Související