Urgentní příjem ve Zlíně zajistí lékaři i přes svátky. Zubní pohotovost ale bude zavřena

23. prosinec 2019 18:36

Lékařská pohotovostní služba ve všech nemocnicích v kraji i přes o svátcích a na Nový rok zajištěna standardně jako v jiné svátky a víkendové dny.

Lidé mají možnost v naléhavých případech využít urgentní příjem v nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně i přes svátky. Služba funguje nepřetržitě, jako po celý rok. Výjimkou je stomatologická pohotovost. Ta bude otevřená pouze tento pátek a příští týden v pondělí a v úterý, doplňuje mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Čtěte také

„Lékařská pohotovostní služba je ve všech nemocnicích Zlínského kraje i přes nadcházející Vánoční svátky a na Nový rok zajištěna standardně. Tedy jako v jiných svátcích a víkendových dnech. Oddělení urgentního příjmu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně bude samozřejmě pro akutní případy fungovat v nepřetržitém režimu, stejně, jako je tomu po celý rok,“ uvedl mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant.

Pozor na problémy se zuby

Výjimkou je stomatologická pohotovost ve Zlíně, která ve dnech 22., 24. 26. a 28. prosince a na Nový rok nebude v provozu. Pacienti se v naléhavých případech musejí obracet na svého ošetřujícího stomatologa. Oddělení urgentního příjmu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně bude samozřejmě pro akutní případy fungovat v nepřetržitém režimu stejně jako po celý rok.

Své léky si pacienti budou moci vyzvednout i během nadcházejících dnů. Ve všech svátečních a víkendových dnech bude v pohotovostním provozu jak lékárna v budově 14 u hlavního vjezdu do nemocnice ve Zlíně, tak i lékárna v Uherskohradišťské nemocnici.

V další sváteční a víkendové dny pak ve Zlíně i Uherském Hradišti bude léky možné vyzvednout vždy od 8 do 20 hodin, ve Vsetíně pouze na Boží hod, na Štěpána a na Nový rok od 8 do 14 hodin.
Egon Havrlant, mluvčí nemocnic Zlínského kraje

Přímo na Štědrý den pak bude lékárna ve zlínské nemocnici v provozu od 8 do 20 hodin, v Uherskohradišťské nemocnici od 8 do 14 hodin a ve Vsetínské a Kroměřížské nemocnici budou lékárny zavřeny. V další sváteční a víkendové dny pak ve Zlíně i Uherském Hradišti bude léky možné vyzvednout vždy od 8 do 20 hodin, ve Vsetíně pouze na Boží hod, na Štěpána a na Nový rok od 8 do 14 hodin,“ dodal Havrlant.

Ve zlínské nemocnici dochází na začátku nového roku k důležité změně. Dospělá pohotovost se od 2. ledna 2020 přesouvá natrvalo do prostor oddělení urgentního příjmu, stěhuje se tedy z budovy 21 do budovy 23. Jde o poslední krok v rámci budování komplexního urgentního příjmu se všemi úrovněmi akutní péče pro pacienty z celého Zlínského kraje.

autor: Veronika Žeravová
Spustit audio

Související