Nový zimní stadion v Uherském Hradišti bude mít dvě ledové plochy i ubytovnu

26. duben 2024 16:56

Město Uherské Hradiště představilo novou podobu plánovaného zimního stadionu. Jeho vybudování bude stát téměř 350 milionů korun. Jak bude nový stadion vypadat a kdy by mohl být hotový?

Zimní stadion v Uherském Hradišti, který byl postavený v 70. letech minulého století, je ve špatném technickém stavu. Na hranici životnosti je především střecha, kterou do budovy i přes každoroční údržbu zatéká. Dosluhuje také technologie chlazení ledové plochy, která už několikrát vypověděla službu. Podle města se ho nevyplatí opravovat, výhodnější podle zastupitelů bude i vzhledem k budoucím provozním nákladům jej zbourat a postavit nový.

Město aktuálně vyhlásilo výběrové řízení na dodavatele. Termín předložení nabídek je stanovený na začátek května 2024. Stávající hala by měla být v provozu ještě v nadcházející sezoně, bez stadionu by pak město mělo být necelý rok. Kde v té době budou trénovat a hrát hokejisté nebo krasobruslaři, to se zatím neví.

Bourat se nebude úplně celý stadion – přední budova, kde jsou provozovny, kanceláře, ubytovna nebo restaurace zůstane zachována.

V novém zimním stadionu, který vyjde na 342 milionů korun, by měly být dvě ledové plochy – jedna klasická, která odpovídá požadavkům mezinárodní hokejové federace, a druhá malá (tréninková) o rozměrech 14 x 26 metrů. Kapacita tribuny by měla být 500 diváků. Zázemí pak bude zahrnovat mimo jiné 16 šaten, salónek pro občerstvení, víceúčelovou společenskou místnost nebo rozcvičovnu. Plánovaná je také ubytovna s kapacitou asi 80ti lůžek. 

Podrobnosti zjišťoval redaktor Českého rozhlasu Zlín Michal Sladký a nabízíme vám je v souhrnu.

Spustit audio

Související