Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Chovatelské trhy, zabijačkové speciality nebo Noc divadel

17. listopad 2022

Máme pro vás tipy na fajn výlety a akce ve Zlínském kraji nejen na víkendové dny.

Noc divadel

19. listopadu, Slovácké divadlo v Uherském Hradišti

Desátý ročník akce Noc divadel odhalí ve Zlínském kraji tentokrát zákulisí Slováckého divadla v Uherském Hradišti. Tématem letošního ročníku jsou hrdinové. Kromě derniéry Její pastorkyně dojde v sobotu při Noci divadel ještě k jedné významné události – Slovácké divadlo slavnostně odtajní Předplatné 2023. Podrobnosti Noci divadel ve Slováckém divadle najdete ZDE.

Kunovský blešák

19. listopadu od 10 do 12 hodin, areál Jízdy králů Kunovice

Klasický blešák, kde je možno prodat přebytečné starožitnosti, keramiku, knihy, kuchyňské nádobí, zachovalé oblečení a další nepotřebné věci nebo naopak výhodně koupit věci s duší či příběhem. Prodejní místa jsou zajištěna, zájemci o prodej se musí předem registrovat.

Prodej zabijačkových specialit

19. listopadu od 12 do 15 hodin, areál Jízdy králů Kunovice

Přijťe ochutnat zabijačkové speciality. K poslechu bude hrát CM Lintava. Možnost zakoupení nabízených specialit i do vlastních přinesených nádob.

Snow Film Fest

19. listopadu od 15:30 do 20:30, Kino Napajedla

Pásmo filmů a dokumentů o adrenalinových sportech. Speciálním hostem festivalu bude cestovatel, spisovatel, publicista a filmař Miroslav Náplava. Podrobnosti i program najdete ZDE.

Chovatelské trhy

20. listopadu od 6 do 10 hodin, Výstaviště Kroměříž

Burza ptactva a zvířectva. Nakoupíte okrasné ptactvo, drůbež, králíky, holuby a jiná drobná zvířata. Na akci je i široká nabídka krmiv, vitamínů a dalších potřeb pro chovatele.

Čtení z knihy Expedice Z101: Cestou Hanzelky a Zikmunda

Čtěte také

21. listopadu v 17:30, 14. budova 14/15 Baťova institutu ve Zlíně

Za účasti autora Tomáše Vaňourka i spoluautorky Lindy Piknerové proběhne 21. listopadu v 17:30 hodin v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně v prostorách 14. budovy Baťova institutu čtení z knihy Expedice Z101. Čtení doplní projekce doprovodných videí a fotografií z cesty i komentáře autora Tomáše Vaňourka a spoluautorky Lindy Piknerové.

Fenomén cimbál

do 15. ledna 2023. Slovácké muzeum v Uherském Hradišti 

Záměrem výstavy je představit cimbál jako hudební nástroj, jehož počátky sahají do středověké epochy oblasti Blízkého východu, odkud se postupně rozšířil do Evropy. Výstava představuje pomocí audiovizuálního záznamu postup výroby cimbálu, přibližuje podobu jeho současného vývoje, ale také seznamuje s technikou hry, osobnostmi současných cimbalistů a ukazuje cimbál jako koncertní nástroj, pro který skládají hudbu současní autoři.

Dárkonoši - Od Ježíška po Santa Clause

Čtěte také

do 8. ledna 2023, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti připravilo novou výstavu s názvem Dárkonoši – Od Ježíška po Santa Clause. Ve velkém sále tak čeká Ježíšek, Gwiazdor, Befana, Joulupukki Tomte a další tajemné bytosti. Jsou mezi nimi skřítkové, obři, čarodějnice, víly nebo dokonce kozel. Výstava potrvá až do 8. ledna 2023 a kromě kostýmů samozřejmě i informace o jednotlivých bytostech. Připraven je také výukový program s dílničkou, v níž se děti naučí, jak snadno, a přitom originálně zabalit dárky, a také si vyrobí vánoční přání a jmenovky.

Kovozávody Semily hravě i zdravě

do 27. listopadu, druhé patro zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí

Výstava retro hraček s dětskou hernou. Výstava největší soukromé sbírky Kovozávody Semily z představuje legendární retro hračky z let 1955 až 1993.
Výstava je otevřena od úterý do pátku vždy od 9 do 12 a od 12:45 do 17 hodin. O víkendu ji můžete navštívit od 13 do 17 hodin. Pondělí je zavřeno.

Nový pohádkový orloj v Zašové na Vsetínsku

kdykoli, nejlépe o víkendech, zašovská oblast Kotěhůlky

České korunovační klenoty… na dosah

Do 27. listopadu, Zámek Holešov

Čtěte také

Zámek v Holešově nově vystavuje mistrovské kopie českých korunovačních klenotů, spolu s nimi přibližuje také osudy 22 korunovaných panovníků. Autorem replik korunovačních klenotů je zlatník a šperkař Jiří Urban. V rámci výstavy je také k vidění hejtmanský meč Jana z Rottalu, kopie slavnostních šatů Marie Terezie a korunovačního pláště Ferdinanda II., oficiální replika Pražského Jezulátka, příklady husitských zbraní, faksimile středověkých listin a dalších.Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka