Tipy na první víkend 2023 ve Zlínském kraji: betlém v Kovozoo, Tříkrálové koštování nebo bruslení pro veřejnost

5. leden 2023

Máme pro vás tipy na víkendové akce ve Zlínském kraji.

Tříkrálové koštování

6. ledna od 18 do 20 hodin, Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně

Už 26. ročník spojený s ochutnávkou vzorků firmy Jelínek Vizovice, přítelským setkáním i zábavou. je tentokrát s podtitulem "Letos už to vyjde". Akce se koná v 5. podlaží 14. budovy 14/15 Baťova institutu ve Zlíně, vstupné je 30,- Kč. 

Krysáci

od 6. ledna do 26. února, Galerie DK Panský dům, Uherský Brod

Interaktivní večerníčková výstava pro děti. Přijďte nahlédnout do pohádkového světa smetiště poblíž Vizovic, pod pokličku technické výroby večerníčku či se podívat na promítání prvního dílu Krysáků. Otevřeno je v pondělí až pátek 9 -12 a 13 - 17 hodin, sobota + neděle od 13 do 17 hodin.

Betlém v Kovozoo ve Starém Městě

Unikátní dřevo-kovový betlém v životní velikosti bude od 26. listopadu 2022 a až do 8. ledna 2023 opět k vidění v areálu KOVOZOO. Zvířata jsou vyrobená ze železného šrotu, lidské postavy vyřezány ze dřeva. K tomu navíc vánoční výzdoba z recyklovaných materiálů.

Dárkonoši - Od Ježíška po Santa Clause

Čtěte také

do 8. ledna 2023, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti připravilo novou výstavu s názvem Dárkonoši – Od Ježíška po Santa Clause. Ve velkém sále tak čeká Ježíšek, Gwiazdor, Befana, Joulupukki Tomte a další tajemné bytosti. Jsou mezi nimi skřítkové, obři, čarodějnice, víly nebo dokonce kozel. Výstava potrvá až do 8. ledna 2023 a kromě kostýmů samozřejmě i informace o jednotlivých bytostech. Připraven je také výukový program s dílničkou, v níž se děti naučí, jak snadno, a přitom originálně zabalit dárky, a také si vyrobí vánoční přání a jmenovky.

Čtěte také

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.