Stát podpoří opravu Velkého kina i stadionu, o nové nemocnici by mohli rozhodnout lidé, řekl Babiš

6. únor 2020 05:35

Stát by mohl podpořit rekonstrukci zimního stadionu Luďka Čajky ve Zlíně a opravu Velkého kina. Řekl to ve středu ve Zlíně premiér Andrej Babiš z hnutí ANO.

Na rekonstrukci zimního stadionu Luďka Čajky ve Zlíně a na opravu Velkého kina by mohl přispět stát. Řekl to ve středu na návštěvě ve Zlíně premiér Andrej Babiš z hnutí ANO. Projekty zařadil stát do Národního investičního plánu.

Andrej Babiš řekl, že stát chce participovat na obou zlínských projektech. Zatím ale neřekl, jakou částkou by stát na rekonstrukci zimního stadionu přispěl. Doplnil, že je nutné sejít se s představiteli města i kraje a dohodnout se, jakou částkou instituce opravy podpoří.

Čtěte také

Důležité je podle něj upřesnit, kdy projekt začne, protože výběr dodavatele je naplánovaný až na rok 2022. To potvrdil i primátor Zlína Jiří Korec z hnutí ANO, který se setkání s premiérem Andrejem Babišem zúčastnil.

Národní investiční plán počítá i s výstavbou nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích. Premiér je ale v této investici opatrný. Důvodem je to, že Ministerstvo vnitra začátkem týdne doporučilo krajským zastupitelům projednat výstavbu nové nemocnice znovu. Andrej Babiš řekl, že se k této investici nemůže vyjadřovat, protože téma nezná. Výstavba je podle něj v kompetenci Zlínského kraje.

Řekl, že jednou z možností by mohlo být referendum, aby se k výstavbě vyjádřili obyvatelé. Zmínil také veřejné setkání odpůrců i podporovatelů výstavby. Případnou podporu státu na výstavbu nové nemocnice do budoucna ale v závěru své řeči nevyloučil. Podle premiéra ale nejsou jednotlivé kapitoly Národního investičního plánu závazné.

autor: Veronika Žeravová
Spustit audio

Související