Stan Českého rozhlasu na festivalu v Uherském Hradišti přivítal Zdeňka Svěráka, ten opět bavil posluchače svým pohotovým humorem

11. srpen 2021

Na Letní filmové škole v Uherském Hradišti jste mohli 10. srpna 2021 naživo vidět natáčení pořadu Českého rozhlasu Zlín Na pohovce Jožky Kubáníka. Jako speciální hosty si pozval herce Zdeňka Svěráka a ředitelku festivalu Radanu Korenou.

Zdeněk Svěrák byl jedním z hlavních hostů letošní Letní filmové školy v Uherském Hradišti, kde převzal Výroční cenu Asociace českých filmových klubů. Obdržel ji za vlídný a inteligentní humor, který vepsal do filmových scénářů a divadelních her. Na festivalu představil své filmy a vystoupil také s Divadlem Járy Cimrmana v inscenaci Záskok.

Zdeněk Svěrák přijal pozvání i k veřejnému natáčení pořadu Českého rozhlasu Zlín Na pohovce Jožky Kubáníka. Spolu s ním se na rozhlasovou pohovku posadila také ředitelka festivalu Radana Korená.

Nabízíme malou ochutnávku v podobě rozhlasové reportáže a celý rozhovor s oběma hosty si můžete užít na videozáznamu:

Další záznamy i pozvánky na vysílání Jožky Kubáníka najdete na https://rozhl.as/Kubanik.

autoři: Petra Kopásková , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.