Šprtka jsem nebyla a samé jedničky jsem měla naposledy v první třídě, říká Kvízová dáma Dagmar Jandová

Hostem na rozhlasové Pohovce Jožky Kubáníka byla Dagmar Jandová alias Kvízová dáma známá z televizní soutěže Na lovu.

Vystudovala Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy, obor Geografie a biologie a pracuje jako meteoroložka.

„Ve škole jsem rozhodně nebyla šprtka. Samé jedničky se měla tuším naposledy v první třídě. A ani jsem nebyla úplně vzorná, trošičku jsem i zlobila,“ odpovídá Dagmar Jandová na otázku, jaká byla studentka.

V rozhovoru na sebe prozradila, že ráda fotí a že odjakživa milovala kvízy a soutěže. Proto asi není překvapením, že se jich ráda účastnila, a to i v televizi. První z těchto soutěží byla Riskuj!. K účasti ji podle vlastních slov vyhecovala maminka. „Když jsem seděla u obrazovky a odpovídala na většinu otázek, máma vždycky říkala: ‚Když děláš chytrou a machruješ, tak si to běž zkusit,‘“ vzpomíná Dagmar a dodává: „Tak jsem se jednou rozhodla a šla jsem.“

Tenkrát ale nevyhrála, ale nevzdala to, a hlásila se do dalších soutěží: „Nešlo mi o nějaký velký balík peněz, ale o tu hru, o dobrodružství a adrenalin. Tak jsem se hlásila dál a dál.“ Prošla tak například několikrát velmi úspěšně AZ-kvízem nebo vyhrála v soutěži Nejslabší! Máte padáka!.

V roce 2021 se díky castingu dostala do pořadu Na lovu, kde stojí proti týmu čtyř soutěžících a má za úkol porazit je ve vědomostních duelech a závěrečné „štvanici“. Je tak jedním z takzvaných Lovců společně dalšími třemi kolegy a jednou kolegyní. S těmi jsou už nyní přátelé a dokonce spolu byli loni i na dovolené ve Vídni.

Má Dagmar Jandová stále při natáčení trému? Kdy a jak probíhá natáčení jednotlivých dílů soutěže Na lovu? Jak se dá „trénovat“ na vědomostní soutěž? I to se dozvíte v rozhovoru s Dagmar Jandovou na rozhlasové Pohovce Jožky Kubáníka.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související