Smažený sýr z trouby
Recept na smažený sýr z trouby nám poslala posluchačka Miriam z Boskovic, která si dala do nového roku předsevzetí, že bude zdravěji jíst. Začala jednoduchým způsobem přípravy smaženého sýru – dala ho péct do trouby.
Co budete potřebovat?
- 2 plátky (1 cm silné) tvrdého sýra
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- 1 polévková lžíce oleje
Postup:
- Sýr obalíme klasicky v trojobalu.
- Znovu zopakujeme obalení ve vajíčku a strouhance. Ideální je plátky sýru před obalením v mouce namočit do vody. Trojobal potom lépe drží a sýr nevytéká.
- Obalené dílky sýra naskládáme na plech vystlaným pečicím papírem.
- Lehce pokapeme olejem.
- Pečeme při 200 °C na horním roštu dozlatova.
- Podáváme nejlépe se zeleninou.
Související
-
Tukožroutská polévka
Páteční Apetýt pro vás má recept na polévku, která může pomoci s kilogramy po Vánocích.
-
Pečená zelenina s klobáskou
Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.
-
Holandské řízečky
Recept na klasické Holandské řízečky nám poslala pravidelná posluchačka Bohumila z Nových Bránic. Nejraději je připravuje pro svá čtyři vnoučata.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka