Slovácko ve 14. kole doma smetlo Opavu 4:0. Hradišťané tak prodloužil sérii bez prohry na 5 zápasů

26. říjen 2019 17:06

Slovácko doma porazilo Opavu v pátém z šesti prvoligových zápasů. Fotbalový tým z Uherského Hradiště je v tabulce na šestém místě.

Slovácko ve 14. kole na domácím hřišti porazilo Opavu 4:0. Domácí poslal do vedení Šimko po deseti minutách hry. Opava trefila těsně před pauzou tyč a po pauze už dominovalo jen Slovácko. Na 2:0 zvýšil Šašinka, další gól přidal Kalabiška a v závěru na konečný výsledek upravil Tomáš Zajíc (na snímku). Slovácko prodloužilo sérii bez prohry na pět zápasů.

Zápas začal pro Slovácko dobře, od počátečního hvizdu se snažilo o aktivitu směrem k brance soupeře. Po úvodních minutách přišla první šance, kterou zužitkoval Patrik Šimko. Nejspíš mírně tečovaný pokus dopadl do sítě.

Čtěte také

Slovácko bylo i nadále aktivní, ale další šanci měla Opava. Schaffartzikův ukrytý pokus ovšem Trmala nezaskočil. Modro-bílí pokračovali v tlaku. Další šanci si vypracovali z rohu, Zajíc se skvěle uvolnil, ale gólovou radost mu překazil bránící hráč.

Nejvážnější šance Opavy přišla v samotném závěru první půle, naštěstí hlavička Žídka skončila pouze na tyči. Slovácko odešlo od kabin s vedením, které nedlouho po startu druhého poločasu navýšil na 2:0 Ondřej Šašinka, jeho dorážka po rohovém kopu zaplula do hostující branky.

Slezani následně otevřeli hru se snahou vrátit se do zápasu. Jenže Slovácko bylo v útoku přesné a potrestalo otevřenou obranu. Juřena pod tlakem hlavičkoval jen k Janu Kalabiškovi, který míč dopravil za záda Fendricha.

V závěru ještě upravil po brejkové situaci na konečných 4:0 Tomáš Zajíc a potvrdil skvělou formu Slovácka, které neprohrálo už pátý zápas v řadě.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související