Hokejový trenér Antonín Stavjaňa zůstává ve Zlíně. Bude šéfovat juniorskému týmu

23. říjen 2019 17:34

Trenér Antonín Stavjaňa po odvolání z pozice hlavního trenéra extraligového týmu mužů bude nadále působit ve zlínském hokeji.

Antonín Stavjaňa přijal nabídku od vedení klubu a stal se vedoucím Akademie Českého hokeje a zároveň hlavním trenérem juniorů. „Antonín Stavjaňa byl pro nás přirozenou volbou. Po jeho odchodu od extraligového mužstva mužů mu byla nabídnuta funkce šéfa hokejové akademie a trenéra juniorů po Robertu Svobodovi, který přešel k A týmu. S Tondou jsme se dohodli na spolupráci do konce sezony,“ potvrdil Tomáš Valášek, manažer mládeže HC Berani Zlín.

Čtěte také

Nemění se další obsazení realizačního týmu juniorů. Na pozici asistenta trenéra je Robert Hamrla, ve funkci vedoucího týmu působí Zdeněk Jaroněk. “Chceme časem realizační tým ještě rozšířit. Antonín Stavjaňa je pro naše mladé hokejisty velká autorita a především výrazná osobnost. Ve své úspěšné hráčské kariéře dosáhl řady úspěchů, je dvojnásobným mistrem světa a čtyřikrát se radoval z mistrovského titulu v české extralize. Jedná se o zkušeného trenéra, který svou trenérskou práci nyní spojí s mládeží,“ upřesnil manažer Valášek.

Šestapadesátiletého Stavjaňu čeká premiéra na střídačce zlínských juniorů o víkendu, kdy se představí dvakrát na domácím ledě. V pátek je na programu zápas s Litvínovem, o den později s Chomutovem.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související