Řidič motocyklu nezvládl předjíždění a boural. Následný náraz do svodidlového sloupku jej stál život

28. říjen 2019 11:09

O tomto víkendu jde už o druhou smrtelnou nehodu na silnicích ve Zlínském kraji. Na silnicích v regionu už letos zahynulo šestnáct lidí.

V neděli odpoledne krátce před půl čtvrtou došlo mezi obcemi Zádveřice – Raková a Horní Lhota k tragické nehodě, při které zemřel devětatřicetiletý motocyklista.

„Řidič motocyklu značky Suzuki jel ve směru od Zádveřic na Luhačovice. Na rovném úseku vozovky při předjíždění před ním jedoucích vozidel znenadání prudce zabrzdil, upadl na komunikaci a poté narazil do svodidlového sloupku,“ uvedla mluvčí krajské policie Simona Kyšnerová. Přestože o jeho život bojovali přivolaní záchranáři, muž svým zraněním na místě podlehl.

Čtěte také

„Přesnou příčinu dopravní nehody nyní vyšetřují zlínští kriminalisté společně s dopravními policisty. Po dobu vyšetřování této tragické události byl provoz na komunikaci částečně omezen. Doprava byla řízena kyvadlově,“ doplnila policejní mluvčí.

Jde o již druhou smrtelnou nehodu v průběhu prodlouženého víkendu. V noci na sobotu nepřežil střet s kombajnem devětatřicetiletý muž. K tragické nehodě došlo mezi Záhlinicemi na Kroměřížsku a Tlumačovem na Zlínsku. Počet obětí nehod ve Zlínském kraji v letošním roce tak podle dostupných informací stoupl už na 16. Za celý loňský rok přišlo na silnicích v kraji o život 22 lidí.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související