Ovoce v listovém

Dnes jsme v Apetýtu vybrali recept s názvem ovoce v listovém, u kterého můžete zužitkovat letošní úrodu. Recept je variabilní v tom, že místo broskví a borůvek můžete použít třeba jahody, višně, maliny a klidně i mango.

Co budete potřebovat?

  • 1 listové těsto
  • 3 broskve
  • malou vaničku borůvek
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • špetku citronové kúry
  • cukr na posypání

Postup:

  1. Listové těsto si vyválíme, je dobré ho podsypat moukou, vložíme do zapékací misky tak, že ho po stranách vytáhneme, aby vznikly vyšší okraje.
  2. Tvaroh rozmícháme s cukrem, vejci, mlékem a citrónovou kůrou, tuto směs nalijeme na těsto.
  3. Broskve zbavíme pecky, oloupeme slupku a nakrájíme na plátky, které poklademe na tvarohovou směs.
  4. Mezi broskve přidáme borůvky a vše lehce posypeme krystalovým cukrem.
  5. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů přibližně 30 minut.

Související

  • Maminčina bublanina

    Páteční apetýtový recept na bublaninu patří k oblíbeným a jednoduchým moučníkům, kterým můžete o víkendu potěšit návštěvu nebo své nejbližší.

  • Třešňovo-pudinkové řezy

    Vyzkoušejte s Apetýtem třešňovo-pudinkové řezy. Pokud je neznáte, pojďte se do toho s námi pustit!

  • Poctivý rýžový nákyp

    Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst teplou i studenou nebo si ji vzít v krabičce do práce. Připravte si poctivý rýžový nákyp podle Apetýtu!