Třešňovo-pudinkové řezy

Vyzkoušejte s Apetýtem třešňovo-pudinkové řezy. Pokud je neznáte, pojďte se do toho s námi pustit!

Budete potřebovat:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 60 g másla
  • 2 žloutky
  • 70 ml mléka
  • půl kostky droždí

na náplň:

  • 6 žloutků
  • 3 kostky tvarohu
  • 150 g cukru moučka
  • 1 lžičku citronové kůry
  • 2 lžíce pudinkového vanilkového prášku
  • 250 g třešní (nejlépe vypeckovaných)

na drobenku:

  • 1 vejce
  • 125 g másla
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g cukru krupice
  • 250 g hladké mouky

Postup:

  1. Droždí rozmícháme v polovině vlažného mléka a zahustíme lžící mouky a cukru, mezitím necháme vzejít kvásek.
  2. V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo, žloutky a kvásek.
  3. Za stálého míchání přiléváme zbývající mléko a vařečkou vše zpracujeme na pevné nelepivé těsto.
  4. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na obdélník a přeneseme ho na plech vyložený pečicícm papírem.
  5. Tvaroh utřeme se žloutky do hladkého krému, přidáme cukr, pudink a citronovou kůru. Promícháme a tuhle náplň rozetřeme na těsto.
  6. Poslední vrstva je z třešní, které klademe rovnovměrně.
  7. A už zbývá jen drobenka: smícháme klasicky mouku s cukrem a práškem do pečiva. Pak do sypké hmoty přimícháme rozměklé máslo i vejce a drobenkou náš výtvor bohatě posypeme.
  8. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut na 180 °C. Třešňovo-pudinkové řezy jsou křehké a i den dva po upečení chutnají jako byste je právě vytáhli z trouby.

Související

  • Poctivý rýžový nákyp

    Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst teplou i studenou nebo si ji vzít v krabičce do práce. Připravte si poctivý rýžový nákyp podle Apetýtu!

  • Dukátové buchtičky

    Dezert nebo hlavní chod? Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem snad všichni milujeme. Klasické české jídlo, které dětem nezprotivila ani školní jídelna.

  • Lívance podle Petry Burianové

    Lívance Petry Burianové, které vám nabídne dnešní recept v Apetýtu, se u vás doma určitě uchytí!