Lívance podle Petry Burianové
Vítězka prvního ročníku televizní soutěže Peče celá země Petra Burianová je garantkou apetýtových receptů tohoto týdne. Lívance, které vám nabídne její dnešní recept, se u vás doma určitě uchytí!
Budete potřebovat:
- 300 g hladké mouky
- 2 vejce
- 280 g mléka
- 40 g cukru krupice
- 170 g kefíru
- 4 lžičky oleje
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Postup:
- Z vajec oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme metličkou společně s cukrem.
- Pak přilijeme olej, mléko, kefír a vše fortelně promícháme.
- Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh.
- Do tekuté vaječné směsi postupně přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a vymícháme hladké těsto. Nakonec do těsta opatrně přidáme tuhý sníh a vše jemně vařečkou promícháme.
- Na rozehřátou pánev přilijeme trošku oleje a naběračkou naléváme těsto. Lívance z obou stran opečeme do zlatova.
Hotový pokrm zdobíme zakysanou smetanou a nejlépe čerstvým ovocem.
Související
-
Kefírová buchta podle Petry Burianové
Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová.
-
Cheesecake s melounovým přelivem
Cheesecake je lehký dort, který je během chvilky připravený a hosté jej milují. Připravte si jeho lahodnou variantu s melounovým přelivem!
-
Božské placičky
Úterní recept Apetýtu bude doslova letní rychlovka. Recept nám poslala posluchačka Zdenka z Vysočiny, ráda ho připravuje v létě na chalupě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.