Lívance podle Petry Burianové

Vítězka prvního ročníku televizní soutěže Peče celá země Petra Burianová je garantkou apetýtových receptů tohoto týdne. Lívance, které vám nabídne její dnešní recept, se u vás doma určitě uchytí!

Budete potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 280 g mléka
  • 40 g cukru krupice
  • 170 g kefíru
  • 4 lžičky oleje
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Postup:

  1. Z vajec oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme metličkou společně s cukrem.
  2. Pak přilijeme olej, mléko, kefír a vše fortelně promícháme.
  3. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh.
  4. Do tekuté vaječné směsi postupně přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a vymícháme hladké těsto. Nakonec do těsta opatrně přidáme tuhý sníh a vše jemně vařečkou promícháme.
  5. Na rozehřátou pánev přilijeme trošku oleje a naběračkou naléváme těsto. Lívance z obou stran opečeme do zlatova.

Hotový pokrm zdobíme zakysanou smetanou a nejlépe čerstvým ovocem.

Související

  • Kefírová buchta podle Petry Burianové

    Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová.

  • Cheesecake s melounovým přelivem

    Cheesecake je lehký dort, který je během chvilky připravený a hosté jej milují. Připravte si jeho lahodnou variantu s melounovým přelivem!

  • Božské placičky

    Úterní recept Apetýtu bude doslova letní rychlovka. Recept nám poslala posluchačka Zdenka z Vysočiny, ráda ho připravuje v létě na chalupě.