Kefírová buchta podle Petry Burianové
Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová, kterou k mikrofonu pozvala Jarka Vykoupilová.
Budete potřebovat
na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 300 g moučkového cukru
- 500 g kefíru
- 2 lžičky sody
- 2 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 100 g oleje
na polevu:
- 140 g moučkového cukru
- 80 g másla
- 2 lžičky kakaa
- 2 lžičky rumu nebo oblíbeného likéru
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Související
-
Hrnková bábovka
Recept na vláčnou hrnkovou bábovku přináší Apetýt. Zaslali nám ho manželé Bohdálkovi z Bošovic.
-
Domácí müsli
Zdravá svačinka nebo klidně i snídaně. Čtvrteční recept Apetýtu vám přináší recept na domácí müsli. Jak na to, prozradí šéfkuchař Petr Svoreň.
-
Ananasovo-kokosová kaše
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.