Cibulka v sýrovém těstíčku

Cibulka v sýrovém těstíčku, to je jarní recept, která vám servíruje Apetýt. Pikantní mlsání k pivu nebo vínu skvěle doplní rajčatová omáčka.

Potřebovat budete:

  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 80 g uzeného eidamu
  • 80 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a grilovací koření
  • olej na smažení

K výrobě omáčky:

  • 400 g loupaných rajčat v konzervě
  • půl cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 15 zelených oliv
  • 1 lžičku cukru moučky
  • sůl, špetku chilli koření

Postup:

  1. Jarní cibulku omyjeme a osušíme, nakrájíme ji na zhruba pěticentimetrové kousky.
  2. Do mísy vsypeme mouku, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a vyšleháme do hladké směsi, přidáme najemno nastrouhaný sýr, promícháme a dochutíme solí a grilovacím kořením.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej, jarní cibulku obalíme v těstíčku a smažíme z obou stran po 3 minutách na střední teplotu, ideálně dozlatova.
  4. Usmaženou cibulku položíme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  5. Do mísy dáme loupaná rajčata, přidáme česnek, olivy, cukr, cibulku, sůl i chilli a vše rozmixujeme a dochutíme cukrem a solí.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.