Původně se chtěl Pavel Pospíšil věnovat výtvarnému umění, nakonec svůj profesní život věnoval umění kuchařskému

Pozvání k rozhovoru přijala legenda kuchařského umění Pavel Pospíšil.

Čtěte také

Pavel Pospíšil se narodil ve Zlíně, dětství a mládí strávil ve Vyškově. V roce 1967 nastoupil na stáž v západním Berlíně, odkud se po okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968 už nevrátil. Později se přestěhoval k Baden Badenu, kde žije dosud a kde také rozdává radost jako kuchař.

Pro mnohé je vzorem a legendou kuchařského umění, protože mimo úspěchů v mnoha kulinářských soutěžích je od roku 1981 jako první z českých kuchařů držitelem Michelinské hvězdy.

Je ona tím nejcennějším metálem? A jaké je jeho nejoblíbenější jídlo? Dozvíte se v rozhovoru Pavla Pospíšila s redaktorkou Českého rozhlasu Zlín Markétou Macháčkovou.

Spustit audio

Související