Původně se chtěl Pavel Pospíšil věnovat výtvarnému umění, nakonec svůj profesní život věnoval umění kuchařskému
Pozvání k rozhovoru přijala legenda kuchařského umění Pavel Pospíšil.
Čtěte také
Pavel Pospíšil se narodil ve Zlíně, dětství a mládí strávil ve Vyškově. V roce 1967 nastoupil na stáž v západním Berlíně, odkud se po okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968 už nevrátil. Později se přestěhoval k Baden Badenu, kde žije dosud a kde také rozdává radost jako kuchař.
Pro mnohé je vzorem a legendou kuchařského umění, protože mimo úspěchů v mnoha kulinářských soutěžích je od roku 1981 jako první z českých kuchařů držitelem Michelinské hvězdy.
Je ona tím nejcennějším metálem? A jaké je jeho nejoblíbenější jídlo? Dozvíte se v rozhovoru Pavla Pospíšila s redaktorkou Českého rozhlasu Zlín Markétou Macháčkovou.
Související
-
Má rád humor i humra: Rozhovor s šéfkuchařem Michalem Bučkem
Český šéfkuchař Michal Buček má za sebou pracovní zkušenost z prestižních kuchyní, z armády i z židovské restaurace. Aktuálně si jeho umění můžete vychutnat ve Zlíně.
-
Osobní kuchař celebrit Roman Hadrbolec připravoval pokrmy Schwarzeneggrovi nebo Newmanovi
Málokdo by mohl říct, že Arnoldu Schwarzeneggrovi k snídani připravoval vajíčka, zpěvačce Cher vařil čaj a ochutnával omáčky s Paulem Newmanem. Roman Hadrbolec ano.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka