Má rád humor i humra: Rozhovor s šéfkuchařem Michalem Bučkem
Český šéfkuchař Michal Buček má za sebou pracovní zkušenost z prestižních kuchyní, z armády i z židovské restaurace. Aktuálně si jeho umění můžete vychutnat ve Zlíně.
Michal Buček září jako jeden z nejžádanějších kuchařů v Česku. Má za sebou neuvěřitelnou kulinářskou jízdu - vařil pro prezidenty, pro armádu, v ortodoxní židovské restauraci, umí udělat jídlo z alkoholického drinku, pracoval také několik let v zázemí televizní soutěže o vaření MasteChef Česko, kde byl zodpovědný za zásobování kvalitními surovinami.
Jak „vybruslil“ ze situace, kdy jeho kolega při přípravě menu pro hlavu státu zaměnil cukr se solí? Co prozradil o modrém humrovi nebo rybě svatého Petra? Poslechněte si rozhovor Jarky Barboříkové s Michalem Bučkem.
Související
-
Osobní kuchař celebrit Roman Hadrbolec připravoval pokrmy Schwarzeneggrovi nebo Newmanovi
Málokdo by mohl říct, že Arnoldu Schwarzeneggrovi k snídani připravoval vajíčka, zpěvačce Cher vařil čaj a ochutnával omáčky s Paulem Newmanem. Roman Hadrbolec ano.
-
Tažený jablečný závin na sváteční stůl patří. Zkuste ho ozvláštnit brusinkami, radí Josef Maršálek
Štědrovečerní stůl spolehlivě obohatí tažený závin s jablky, sušenými brusinkami a ořechy. Brusinky jsou na rozdíl od rozinek výraznější, dodají příjemnou kyselost.
-
Úžasně vláčnou kefírovou buchtu s čokoládovým krémem od Heleny Kastnerové máte hotovou do hodinky
Jednoduchá netučná buchta, kterou si zamilují také děti. Není přeslazená, je krásně šťavnatá. Recept, který přesvědčí i tradiční odmítače sladkého.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.