Při natáčení hry Bingo, ve které se vyhrávaly miliony, šlo o život, potvrzuje moderátor Jan Rosák

Hostem na rozhlasové Pohovce Jožky Kubáníka byl moderátor Jan Rosák, který je znám jak z televizních obrazovek, tak z vysílání Českého rozhlasu.

Při projevu oblíbeného moderátora Jana Rosáka máte vždy záruku, že uslyšíte krásnou češtinu. On sám přiznává, že má k rodnému jazyku až ochranitelský vztah a doma občas nahlas komentuje chyby moderátorů.

S češtinou je spojen i jeho pořad na vlnách Českého rozhlasu s názvem Slovo nad zlato. Slyšet ho ale můžete i v pořadu Tandem ve vysílání stanice Pohoda, na Dvojce pak stojí za dalšími pořady: Bijáček a Šťastnou cestu. Zdá se to neuvěřitelné, ale v rozhlase působí Jan Rosák už 52 let, v televizi let 50.

Jeho cesta k moderování nebyla přímá. Pokoušel se dostat na DAMU na herectví, což se mu ale nepovedlo. Než nastoupil do rozhlasu, byl například kulisákem v Národním divadle a krátce se živil také jako prodavač losů.

Život ho pak zavedl na dráhu hlasatele a velmi oblíbeného moderátora. Mimo nezapomenutelnou 18 let vysílanou zábavnou televizní soutěž Videostop je spojen s mnoha dalšími pořady. Mezi ně patřilo například i moderování hry Bingo, ve které se vyhrávaly miliony. S ní má Jan Rosák spojeny ale i méně příjemné okamžiky.

„Tenkrát bylo Bingo strašně populární a lidi tím skutečně žili. Někdo tím ale žil pravděpodobně intenzivněji, takže když se mu to nevyvedlo, tak napsal do barrandovského studia, že je to podvodná hra a že jestli ve čtvrtek večer se ozve na na Nově znělka Binga, tak vyletí studio do povětří,“ popisuje tehdejší dramatické události Jan Rosák a potvrzuje, že kvůli této situaci dostal na určitou dobu vlastního osobního hlídače, který ho hlídal i doma. Kuriózní tečkou za touto životní epizodou pak je, že později Jan Rosák zjistil, že tím hlídačem byl ještě před svou kariérou herce Hynek Čermák.

Jak Jan Rosák vzpomíná na natáčení pořadu Videostop? Jak při prodeji losů napálil Jiřího Kodeta? A skutečně nepoznal v jedné ze soutěží Hanu Zagorovou v převleku za učitelku Janu, která miluje armádu? I to se dozvíte v rozhovoru s Janem Rosákem

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související