Práce pro nezaměstnané. Vsetín je přijme na úklid města, dětských hřišť i cyklostezek

Město Vsetín letos využije další nezaměstnané na veřejně prospěšné práce (VPP).

Technické služby přijaly na začátku května 21 nových pracovníků na VPP.

„Jejich hlavní činností bude pravidelný úklid odpadků jak v centru města, tak na jednotlivých sídlištích, řekl mluvčí radnice Marek Mikuš. Vsetín patří ve Zlínském kraji k městům, která veřejně prospěšné práce využívají nejvíce.

"Již od roku 2015 využíváme státem podporovaný program na zaměstnávání dlouhodobě nezaměstnaných. Prostřednictvím technických služeb se nám podařilo dát práci již více než dvěma stovkám osob," uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL).

Vsetín proti ministerstvu. Nechce vrátit čtyři miliony za sběrný dvůr

02647327.jpeg

Vsetín má Ministerstvu životního prostředí vrátit čtyřmilionovou dotaci na sběrný dvůr. Radnice to ale odmítá.

Lidé zaměstnaní na VPP se starají také o každodenní úklid tržnice u městského úřadu, zametají v podchodech, parcích a autobusových zastávkách, uklízí stanoviště odpadových nádob a dětská hřiště, čistí také břehy potoků, likvidují černé skládky či uklízí kolem cyklostezky.

"V minulosti jejich pomoc využívala také školská zařízení, a to především k čištění dlážděných ploch ve svých areálech. Pro město, případně městské organizace, provádí stěhovací práce a při všech kulturních akcích se podílí na úklidu veřejných ploch a prostranství," uvedla Jana Zvoníčková z Technických služeb města Vsetína.

Loni se díky osmi desítkám pracovníků na VPP podařilo například odstranit 60 černých skládek, uklidit 600 kilogramů odpadu z autobusových zastávek MHD či odvézt 140 tun odpadu, který byl pohozený mimo odpadové nádoby.

Ve Vsetíně byly v dubnu necelá čtyři procenta nezaměstnaných.

Spustit audio

Související