198 milionů. Tolik budou stát investice do nemocnic ve Vsetíně a Kroměříži i záchranky v Otrokovicích

9. květen 2018 14:20

Zlínský kraj schválil další investice do zdravotnictví. Tykají se Kroměříže, Otrokovic a Vsetína.

Kroměříž:

Zlínský kraj vybral dodavatele na přístavbu budovy A v Kroměřížské nemocnici. Do objektu bude umístěna magnetická rezonance. Přístroj, který přesně zobrazuje vnitřní části těla, dosud v nemocnici nebyl. Díky veřejné zakázce se podařilo dosáhnout na cenu stavby 90,3 milionu korun včetně DPH, řekl hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL).

"Je to téměř o sedm milionů méně oproti rozpočtu projektanta. Práce by měly být zahájeny letos v červnu, jejich dokončení je naplánováno na jaro příštího roku," uvedl hejtman.

Vsetín:

Radní Zlínského kraje také schválili vybudování hemodialýzy v nových prostorách ve Vsetínské nemocnici. Investice si vyžádá asi 60 milionů korun. 

Nový sál bude mít kapacitu 14 lůžek. Hemodialýza bude umístěná ve zrekonstruovaném objektu K. V současnosti je oddělení umístěné společně s internou. V rámci přesunu provozu interního oddělení do nově budovaných prostor, a záměru opuštění staré budovy, je nutné přemístit i dialýzu. V novém objektu bude sídlit vedle dětského oddělení a mikrobiologie.

Otrokovice:

Za 45 milionů kraj upraví prostory pro výjezdové základny zdravotnické záchranné služby v Otrokovicích

Současná základna už je zastaralá. Funguje v nájemních prostorách polikliniky. Nevyhovuje provozně ani kapacitně. Sanitky parkují venku. Hrozí zamrznutí zdravotnického materiálu. Záchranka se tak v příštím roce přesune na Baťov. Jde o budovu, které sloužila střední průmyslové škole jako dílny.

autor: pes

Související