„Postoupíme, jak by to jinak dopadlo,“ věří před zápasem Slovácka s Plovdivem fotbaloví fanoušci

29. červenec 2021

Fotbalisté Slovácka dnes (29. 7.) odehrají odvetu druhého předkola Evropské konferenční ligy proti bulharskému Plovdivu. Zašli jsme mezi fanoušky i samotné hráče.

Na tento okamžik čekali fanoušci 1. FC Slovácko od samotného vzniku klubu. Fotbalový tým z Uherského Hradiště se poprvé v historii probojoval do evropských pohárů. Po úvodní porážce 0:1 v Plovdivu přivítají svěřenci kouče Martina Svědíka bulharského soupeře na domácím hřišti.

V hledišti je budou moct hnát za postupem domácí fanoušci. Budou muset ale splnit, stejně jako u dalších veřejných akcí, určité podmínky.

Vstup na sportovní akce

Nejjednodušší to mají lidé s ukončeným očkováním, tedy ti, kteří mají druhou dávku vakcíny alespoň čtrnáct dní. Ostatní musí na testy. Pravidla pro jejich platnost zůstávají stejná; maximálně sedm dní starý PCR test nebo maximálně tři dny starý antigenní test (je nutné mít laboratorní testy, ne samotesty). Zůstává také možnost prokázat se imunitou, která platí 180 dní od pozitivního PCR testu.

Zápas začíná v 19 hodin a fotbalisté se pokusí využít domácího prostředí a porazit Lokomotiv Plovdiv minimálně o dva góly. Takový výsledek potřebují k tomu, aby postoupili do třetího předkola, protože před týdnem prohráli na půdě bulharského vicemistra 0:1.

Nově už nemají pro určení postupujícího do dalšího kola význam góly vstřelené na stadionu soupeře. V odvetě proto dojde na prodloužení v případě jakékoliv jednobrankové výhry Slovácka. Remíza nebo prohra domácích pošle dál bulharský celek.

Zápas bude vysílat v přímém přenosu Český rozhlas Radiožurnál Sport

Zápas nepřenáší žádný televizní kanál, můžete být ale u toho díky vysílání nové stanice Českého rozhlasu Radiožurnál Sport, který vysílá denně od 6 do 24 hodin v DAB+, na internetu a na televizním signálu DVB-T2. Přímý přenos začíná v 19 hodin a komentují ho Tomáš Perutka a Lukáš Kaleta.

Spustit audio

Související