Pokračování afrického putování Expedice Z101 brání i egypstký úřední šiml

23. červenec 2021

Při boji s převzetím auta Expedice Z101 George, který byl po opravě v České republice na své cestě zpět do Afriky totálně vykraden, čekalo členy výpravy nekonečné vyřizování byrokratických formalit. Posádka ale neztrácí optimismus

Další reportáž z cest Expedice Z101, která putuje po stopách cestovatelů Zikmunda a Hanzelky, nezačíná příliš radostně. Jejich automobil byl totiž při převozu do Egypta nejen totálně vykraden, ale zloději ho i nesmyslně poničili. Zcela absurdní pak byla situace, kdy hlídač parkoviště předával Tomášovi Vaňourkovi auto v čepici, která z něj při krádeži zmizela.

Na posádku tak znovu čekalo nejen zdlouhavé vyřizování formalit, ale i zásadní opravy. Tomáš Vaňourek ale neztrácí optimismus: „Z třítunového těžítka udělám zase expediční speciál, který pojede dál napříč nástrahám Afriky."

A opravdu! 21. července se situace obrací - George už opět funguje a může pokračovat po egyptských cestách objevovat například Káhiru, stejně jako pře 74 lety cestovatelé Zikmund a Hanzelka. Tomáš Vaňourek tak mohl k aktuální reportáži přidat i své dojmy z návštěvy Města mrtvých, které je opravdu unikátní.

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na https://rozhl.as/ExpediceZ101.

Spustit audio

Související