Podmořská Atlantida, planeta jednorožců nebo nejníže položená rozhledna na světě. To vše najdete v podzemí zámku v Uherském Ostrohu

Uherský Ostroh nabízí v podzemí místního zámku ojedinělou expozici, která přináší návštěvníkům nezapomenutelné zážitky.

Seriál Záhady a tajemství Zlínského kraje můžete poslouchat i v podcastech na mujRozhlas, Spotify, Apple iTunes nebo Seznam.

Podzemí zámku v Uherském Ostrohu nabízí už od roku 2015 interaktivní expozici, která vás přenese do světa fantazie. Jedná se o ojedinělý projekt, který je v České republice unikátem. 

Prohlídková trasa se skládá z několika místností, kde mohou děti i dospělí zapomenout na vnější svět a mohou se nechat unést interaktivní hrou.

Dostanete se postupně do světa vody, do podmořského světa bájné Atlantidy nebo na planetu jednorožců Lukuma. Můžete zde navštívit i nejníže položenou rozhlednu na světě a Nesmírnou věž - ty vznikly z dubových trámů, které dříve sloužily jako lávka přes řeku Moravu. 3D expozice je založena na unikátních materiálech, světelných efektech, zvucích a jedinečné atmosféře.

A protože je mimo sezónu (listopad až duben) prohlídka možná pouze na objednání pro víc než 15 osob, můžete se do tajemného podzemí ostrožského zámku vydat s námi. Nabízíme vám to v další reportáži seriálu Záhady a tajemství Zlínského kraje. Na mytické putovaní vás vezmou redaktorka Petra Kopásková a odborník na cestovní ruch Zdeněk Urbanovský.

autoři: Petra Kopásková , Zdeněk Urbanovský , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.