Po letech příprav a komplikací. Uherské Hradiště začíná opravovat sportoviště pro tisíce lidí

8. říjen 2019 07:54

Náklady na opravu hřiště na sídlišti Mojmír jsou 33,5 milionu korun, zhruba 16 milionů korun pokryje dotace z ministerstva školství mládeže a tělovýchovy.

V Uherském Hradišti začne na podzim několikrát odkládaná rekonstrukce zastaralého sportoviště u Základní školy Za Alejí na sídlišti Mojmír.

Práce by měly skončit nejpozději v srpnu příštího roku, řekl starosta Stanislav Blaha (ODS).

Rekonstrukci sportoviště, které budou moci kromě školáků využívat i tisíce obyvatel sídlišť Mojmír, Štěpnice a Stará Tenice, připravovala radnice několik let.

Čtěte také

"Cesta byla docela složitá, protože jsme v minulosti už dokázali vysoutěžit zhotovitele, ale neměli jsme dotaci, která byla podmínkou realizace této zakázky. Pak se nám podařilo získat dotaci, ale měli jsme obrovské problémy se soutěží. Nyní máme schválenu i dotaci a schváleného i zhotovitele stavebních prací, takže nic nebrání tomu, aby v řádu dnů mohla začít právě tato akce, která zcela jistě bude obrovským přínosem pro všechna tři sídliště," uvedl Blaha.

Travnaté fotbalové hřiště uvnitř atletického oválu se díky úpravám zmenší, jeho povrch vytvoří umělá tráva takzvané třetí generace. Atletický ovál a atletické sektory čeká kompletní přebudování jak v rozměrových, tak materiálových parametrech, jejich povrch bude z tartanu. Podobnou modernizaci prodělají i obě víceúčelová hřiště. "Sektor pro skok do dálky bude kompletně zrušen a nahrazen dvěma novými doskočišti v rámci atletické dráhy," řekl místostarosta Jaroslav Zatloukal (ODS).

Nové budou i šatny, sociální zázemí pro sportovce, venkovní fitness a oplocení. V okolí sportovišť nechá město vysadit novou zeleň. Přístupové plochy ke sportovištím, stejně jako provozní prostor u školy a příjezdovou komunikace stavbaři zvětší a získají nový povrch ze zámkové dlažby. Zvýšena bude kapacita parkoviště u vjezdu, nabídne 15 parkovacích míst pro auta a dva pro motocykly. Parkoviště by měli využívat především návštěvníci sportoviště. Součástí prací bude i zbourání nevyužívaného objektu bývalé výtopny.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související