Stanislav Blaha: Dokud já budu starostou, tak v Uherském Hradišti Slovácké divadlo nezrušíme

18. červen 2019 12:08

Uherskohradišťští zastupitelé se zabývali financováním Slováckého divadla. Ředitel divadla dostal zadání vypracovat varianty fungování scény s omezenými prostředky.

Rostoucí provozní náklady ohrožují existenci Slováckého divadla v Uherském Hradišti. Město jako zřizovatel ročně přispívá šestadvaceti miliony korun a další nárůst by pro radniční pokladnu znamenal problémy. Zastupitelé proto v pondělí večer schválili šest možných variant, jak situaci řešit. Jedním z popsaných scénářů je i zrušení divadla.

To, že by někdo vážně uvažoval o tom, že Uherské Hradiště zruší Slovácké divadlo, to by musel být opravdu blázen.
Stanislav Blaha (ODS), starosta Uherského Hradiště

Podle starosty města Stanislava Blahy z ODS jde však jen o teoretickou možnost. „To, že by někdo vážně uvažoval o tom, že Uherské Hradiště zruší Slovácké divadlo, to by musel být opravdu blázen a dokud já budu starosta, tak Slovácké divadlo v Uherském Hradišti bude,“ zdůraznil starosta Stanislav Blaha.

Ředitel divadla Michal Zetel dostal od zastupitelů za úkol vypracovat varianty, jak by scéna mohla fungovat s omezenými prostředky. „Ty modely vypracujeme a pak se o nich budeme bavit. Tak, aby bylo jasné, o jakých číslech se bavíme, a o jakých případných dopadech,“ uvedl Zetel.

Na provoz by podle Stanislava Blahy i Michala Zetela měli přispívat stát i Zlínský kraj, protože do divadla chodí nejen obyvatelé města, ale lidé z celého regionu.

autor: Michal Sladký
Spustit audio

Související