Slovácké divadlo v Uherském Hradišti uvede na podzim 500. reprízu komedie Rychlé šípy

Hra Rychlé šípy měla premiéru v říjnu 2000. Co do počtu repríz i délky uvádění se tak jedná o nejúspěšnější představení v historii Slováckého divadla.

Slovácké divadlo uvede na podzim 500. reprízu komedie Rychlé šípy. První premiéru v nové sezoně, kterou soubor zahajuje v těchto dnech, obstará v listopadu inscenace Přelet nad kukaččím hnízdem v režii Igora Stránského. „Příští rok oslaví Slovácké divadlo 75 let své existence,“ řekl herec a mluvčí uherskohradišťské scény Josef Kubáník.

Hra Rychlé šípy měla premiéru v říjnu 2000. Co do počtu repríz i délky uvádění se tak jedná o nejúspěšnější představení v historii Slováckého divadla. "Málokteré české divadlo má ve svém repertoáru tak úspěšnou inscenaci, jako jsou zrovna Rychlé šípy. Jsme pořád ve spojení se skutečným Jindrou Hojerem, podle kterého Jaroslav Foglar pojmenoval jednoho z těch hochů, který už má 95 let. Už je nemocný, moc se nehýbá, ale říkal, že ho při životě drží představa, že sem ještě do (Uherského) Hradiště přijede," uvedl Kubáník.

Čtěte také

Podzim v divadle se podle něj ponese také ve znamení muzikálu Chicago, který měl premiéru před letními prázdninami. "Teď jej konečně budeme ve velkém hrát. Zájem je velký, my jsme až naddimenzovali počet představení. Skoro všechna jsou vyprodaná, jsou tam poslední zbytky lístků," řekl Kubáník.

Divadlo dále chystá 100. reprízu úspěšné komedie Úča musí pryč. Naopak derniéru bude mít ve středu 18. září úspěšná inscenace Kříž u potoka, se kterou se soubor ještě předtím představí na mezinárodním festivalu Divadlo v Plzni.

Soubor Slováckého divadla doznal přes prázdniny jedinou změnu, avšak pouze dočasnou. Herečka Klára Vojtková totiž odchází na mateřskou dovolenou. Divadlo ji proto musí v několika inscenacích na čas přeobsadit. Například v komedii Dva úplně nazí muži ji nahradí Tereza Grossmannová z Brna a v pohádce Anička a bylinkové kouzlo obstará zástup kmenová herečka souboru Tereza Hrabalová.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související