Parkování ve Zlíně se změní. Přečtete si, kde zaplatíte méně a kde si naopak připlatíte

24. září 2019 16:15

Radní města Zlína schválili změnu sazeb za parkování ve městě.

Nová pravidla budou platit od 1. října, sdělil mluvčí radnice Tomáš Melzer. Levnější bude krátkodobé stání v centru města v lokalitách s parkovacími automaty. Více však motoristé zaplatí na parkovištích, kde se platí při vjezdu či výjezdu.

Prodlouží se také čas zpoplatněného parkování, doposud se ve městě platilo ve všední den většinou do 19:00, nově to bude do 20:00, většinou až do 21:00. V Sadové ulici se bude nově platit také v neděli, a to do 13:00.

Radní chtějí změnami zvýhodnit krátkodobé parkování v centru města. "Cílem je, aby si lidé mohli ve městě vyřídit potřebné záležitosti a následně uvolnili místo dalším. Nechceme, aby v centru stála auta déle než je nezbytně nutné," uvedl radní Michal Čížek (ANO).

V lokalitách s parkovacími automaty dají motoristé nyní za 15 minut stání od čtyř do osmi korun, nově to bude za půl hodiny pět korun. Výjimkou bude Sadová ulice, kde se bude za půl hodiny parkování platit 30 korun.

Na placených parkovištích, v ulici Gahurova, Bartošova a u divadla, bude stát půlhodina od deseti do 30 korun, nyní stála od pěti do 15 korun. Na parkovištích u obchodního domu a Velkého kina zůstane první hodina parkování zdarma.

autor: Lukáš Veselý
Spustit audio

Související