Omezení a výluky ve Zlínském kraji. Uzavřený most v Pitíně i Františkánská ulice v Uherském Hradišti

4. červen 2018 08:25

Výluky na železnici, ale také uzavírky silnic a dopravní omezení můžou i tento týden komplikovat cestování po Zlínském kraji. Český rozhlas Zlín opět přináší aktuální přehled o dopravní situaci v našem regionu.

V Pitíně na Uherskohradišťsku začala oprava mostu. Potrvá do konce říjná a nutná je úplná uzavírka. Objížďka vede přes Hostětín.

Také řidiči v centru Uherského Hradiště musí počítat s komplikacemi. Až do čtvrtka 7. června neprojedou Františkánskou ulicí na Mariánské náměstí. Důvodem uzavírky jsou práce na vodovodní přípojce pro budovu Základní umělecké školy. Podle mluvčího radnice Jana Pášmy bude výjezd z Františkánské ulice možný pouze ulicí Krátká.

Ve středu šestého června bude na Kroměřížsku úplně uzavřená silnice ve směru ze Srnova na Dřínov. Platí od osmi do šestnácti hodin. 

Křeček už nevadí, dálnice z Hulína do Fryštáku se letos stavět nezačne. Soud rozhoduje o další žalobě

Vláda u Pravčic na R49

Soud zamítl týdnu žalobu aktivistů ohledně křečka polního, dálnice z Hulína do Fryštáku se ale stavět letos nezačne

Na úplnou uzavírku se musí řidiči připravit v Karolince na Vsetínsku. Přestavba mostu u přehrady Stanovnice vyžaduje krátkou objížďku.

Neprůjezdný je Zlechov na Uherskohradišťsku.  Až do října potrvá oprava mostu mezi Otrokovicemi a Tlumačovem.  Také tady jsou nezbytné objížďky. Jedna vede přes Baťov, motorová vozidla můžou také bezplatně využívat dálnici na trase mezi Hulínem a Otrokovicemi.

Začaly práce na průtahu Traplicemi na Uherskohradišťsku. Objízdná trasa vede přes Jalubí - Staré Město - Huštěnovice a Sušice. Uzavřené jsou kvůli opravě vozovky také Rymice na Kroměřížsku.

Vozidla nad tři a půl tuny musí kvůli opravám silnice objíždět trasu mezi Vizovicemi a Lutoninou na Zlínsku.  Osobní auta kyvadlově usměrňují semafory. Světelná signalizace řídí provoz také v Ratiboři na Vsetínsku, kde opravují průtah.

Na železniční trati Luhačovice-Újezdec u Luhačovic je výluka od 4. do 11. června.   Cestující přepraví náhradní autobusy. Důvodem výluky je údržba a oprava kolejí na trati. Od pátého do osmého června je výluka na trati Horní Lideč-Bylnice. Každý dne v době od půl osmé do patnácti hodin převezou cestující náhradní autobusy.

autoři: pes , Michal Sladký
Spustit audio

Související