Nový obchodní dům ve Vsetíně ovlivnil dopravní značení v okolí. Otevření je v plánu na konci října

24. říjen 2019 16:20

Ulice Nádražní a Žerotínova byly rozšířeny a přibyly na nich odbočovací pruhy. Přesunuty budou celkem tři přechody pro chodce a jeden bude zrušen úplně.

Nový obchodní dům s podzemním parkovištěm v centru Vsetína, který se otevře na konci října, si vyžádal změnu dopravního značení v přilehlých ulicích. „Přesunulo se i několik přechodů pro chodce,“ informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

"Ulice Nádražní a Žerotínova byly rozšířeny a přibyly na nich odbočovací pruhy. Nové šířkové uspořádání má s ohledem na zákonné normy za následek přesun celkem tří přechodů pro chodce, v případě jednoho dalšího pak zrušení," uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL).

Čtěte také

V ulici Žerotínova se přechod u tamní restaurace přesunul blíže ke Smetanově ulici. Dva přechody v Nádražní ulici mezi obchodní galerií a vlakovým nádražím jsou posunuty blíže k věžovému domu. "A někdejší přechod v Nádražní ulici před restaurací Na Špici musel být odstraněn bez náhrady," uvedla mluvčí.

Kvůli rozšíření komunikace v Nádražní ulici byla také zaslepena část vedlejšího chodníku. "Situace zůstane taková až do rekonstrukce vlakového nádraží, jejíž začátek je plánován na rok 2021. Chodci prozatím mohou provizorně využívat vyvýšenou asfaltovou plochu vedoucí podél zaslepeného chodníku, která jinak slouží jako odstavná parkovací plocha. Technické služby v součinnosti s městem připravují opatření, která by měla v tomto místě zabránit případným kolizím vozidel a chodců," uvedl starosta.

Smetanova obchodní galerie, jejímž investorem je společnost Valatrans, která se pak s městem podílí na stavbě podzemního parkoviště s celkem 157 stáními, má termín slavnostního otevření stanoven na 31. října. Již dnes jsou ale patrné změny v organizaci dopravy v přilehlých ulicích.

autor: Tomáš Patrick Hyánek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související