Trať z Otrokovic do Vizovic čeká od pátku výluka. Další bude mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi

23. říjen 2019 06:48

Vlaky na obou regionálních tratích budou podle Českých drah v době výluky nahrazeny autobusovou dopravou. Výlukové jízdní řády cestující naleznou na webu státního dopravce.

Provoz na železniční trati mezi stanicemi Otrokovice a Vizovice na Zlínsku zastaví od pátku do úterý výluka. „Pro cestující budou zajištěny náhradní autobusy,“ řekla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Obousměrná výluka na trati číslo 331 v úseku Otrokovice - Vizovice začne v pátek v 06:10 a skončí v úterý v 18:05. "Po dobu výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Je organizována dle výlukového jízdního řádu," uvedla Rajnochová.

Opraví koleje a zkontrolují technický stav trati

Od středečního rána až do úterního večera nepojedou kvůli výluce vlaky ani na trati číslo 282 mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi. Také tam budou všechny spoje nahrazeny náhradní autobusovou dopravou organizovanou podle výlukového jízdního řádu. Omezení skončí v úterý v 19:10.

Výlukové jízdní řády najdou cestující na webu Českých drah. Omezení provozu na obou tratích souvisí s chystanou údržbou a opravou kolejí a kontrolou technického stavu trati. V případě trati 282 se navíc plánuje oprava přejezdu.

Dlouhodobá výluka stále platí také na trati číslo 341 mezi Uherským Brodem a Bojkovicemi a mezi stanicemi Újezdec u Luhačovic a Luhačovice. Její konec je naplánovaný na 29. listopadu v 18:00.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související