Nové cesty, střecha, topení, nebo elektroinstalace. Kraj plánuje opravy ve třech nemocnicích

29. leden 2020 06:17

Radní Zlínského kraje schválili opravy v krajských nemocnicích za více než 8 milionů korun. Ještě letos proběhnou v Uherskohradišťské, Kroměřížské a Vsetínské nemocnici.

Do oprav v nemocnicích investuje letos Zlínský kraj 8 milionů korun. Schválili to krajští radní na svém posledním zasedání. Peníze na potřebné rekonstrukce poputují podle hejtmana Jiřího Čunka z KDU-ČSL do nemocnic v Kroměříži, Uherském Hradišti, nebo ve Vsetíně.

Čtěte také

„Kroměřížská nemocnice opraví asi za čtyři miliony cestu. Dále se také bude opravovat střecha. Uherskohradišťská nemocnice bude opravovat topení. A vsetínskou nemocnici čeká oprava elektrických rozvaděčů,“ uvedl pro Český rozhlas Zlín Jiří Čunek z KDU-ČSL.

„Vzhledem k tomu, že jde o majetek, který jako kraj těmto třem nemocnicím pronajímáme, plány oprav a technického zhodnocení nad rámec obvyklého udržování musí podle aktuálních potřeb schvalovat krajská rada. Takto odsouhlasené akce nemocnice uskuteční a následně nám je vyfakturují,“ uvedl hejtman.

Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně hospodaří s vlastním majetkem, který na ni v roce 2011 kraj převedl, proto plán oprav a technického zhodnocení radním ke schválení nepředkládá.

autor: Lukáš Veselý
Spustit audio

Související