Uherské Hradiště má nové zastávky MHD v ulici Stará Tenice. Město plánuje i stavbu dalších

28. leden 2020 05:50

Zastávky by měly sloužit i obyvatelům a návštěvníkům sídliště Mojmír, kde je střední škola, základní škola a staví se tam sportovní areál.

Autobusy MHD v Uherském Hradišti budou od 1. února zastavovat také v ulici Stará Tenice. Radnice kvůli tomu dala vybudovat nové zastávky, stály 2,7 milionu korun. „Město připravuje i výstavbu dalších zastávek, například na třídě Maršála Malinovského nebo na Svatojiřském nábřeží,“ sdělil mluvčí radnice Jan Pášma.

Podle starosty Stanislava Blahy (ODS) chtěli lidé zastávky ve Staré Tenici už dlouho. „Důvodem je také to, že výstavba autobusových zastávek je pro město dalším krokem k naplňování nové koncepce MHD, která má za cíl službu veřejné dopravy ve městě zásadně změnit,“ uvedl Blaha.

Čtěte také

Stavba zastávek začala loni na podzim, zkolaudovány byly letos v lednu. „Poté probíhala ještě úprava licence na provozování MHD a jízdních řádů, do kterých bylo nutné nové zastávky zapracovat. Nyní se dopravci ČSAD BUS podařilo vyřízení všech formalit potřebných k zahájení provozu výrazně zkrátit, proto na nových zastávkách může být od 1. února 2020 zahájen provoz,“ uvedl Pášma.

V ulici Stará Tenice vznikl ve směru k nábřeží zastávkový záliv, zastávka ve směru k centru města je umístěna v jízdním pruhu. Stavbaři upravili přilehlý chodník, u něhož vznikl přístřešek pro cestující. Součástí stavby byly přeložky stožárů veřejného osvětlení a úprava zeleně v okolí. „V návaznosti na vznik nových zastávek město přesunulo i původní přechod pro chodce a doplnilo jej přisvětlením. Průchod pod železnicí do Revoluční ulice zůstal zachován,“ doplnil mluvčí.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související